Milyen típusú nyelvtanuló vagy?

Számos nyelvtanulási út létezik, és persze egyik sem visz rossz irányba, mindegyikkel el lehet érni a kívánt célt. Az nem mindegy azonban, hogy mennyi energiát töltesz el egy kanyargós útvesztőben keresgélve vagy pedig egy egyenes úton, lépésről lépésre haladsz a következő szintre. 

Azt már biztosan észrevetted, hogy nem mindenki ugyanolyan módon tud tanulni, hanem különböző tanulási stílusok vannak. Akár az egy családban felnövő gyerekeknek is különböző lehet a tanulási stílusa. Ha viszont már régen kikerültél az iskolapadból, akkor különösen fontos, hogy újra megtanulj tanulni, és felfedezni a saját tanulási stílusod. A magabiztos nyelvhasználathoz szükséges az önismeret, és ennek egyik része pedig, hogy megtudd, hogyan megy neked könnyebben az új nyelv elsajátítása. Tudatosítsd magadban, hogy eddig hogyan tanultál és válassz olyan módszereket, amik összhangban vannak a tanulási stílusoddal. Meglátod, lesz eredménye!

Te milyen típusú nyelvtanuló vagy?

Az alábbi 5 perces tesztből megtudhatod, hogy milyen tanulási technikát használj, ami segít a nyelvanulásban. A teszt kiértékelésében kapsz tippeket is, hogyan tedd élvezetesebbé a nyelvtanulást, a saját stílusodnak megfelelően.
Persze könnyen előfordulhat, hogy nem csak az egyik kategóriába tartozol, hanem több stílus keveredik benned. Ezért jó, ha minél több tanulási fajtát, módszert, eszközt kipróbálsz, hogy rátalálj arra, ami NEKED a leghatékonyabb. Elég valószínű, hogy a legjobb barátodnak/barátnődnek nem ugyanaz lesz, úgyhogy merd fölvállalni magadat és hogy neked mi a jó!

Boldog nyelvtanulást! 🙂